11 juli 2011

BAKING CUPCAKES - THE RESULTS


Shoppen, dat kunnen de best friend en ik zonder problemen. Cupcakes bakken, dat is precies wat moeilijker :)


De cakjes zelf vielen goed mee, we hadden onze bakvormen niet, maar los daarvan smaakten ze wel lekker. Maar de topping was eigenlijk een kleine ramp. Niet stevig te krijgen, en dat terwijl we het recept van The Hummingbird Bakery strikt gevolgd hebben.

Gelukkig hebben we deze oefensessie ingepland, hopelijk komt het nog in orde tegen ons feestje! Receptjes voor goede, stevige toppings zijn trouwens altijd welkom!


Share:

22 opmerkingen

  1. YUMYUM, wat ziet dat er lekker uit.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat de topping niet meewerkte, maar ze zien er wel lekker uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. My favourite frosting ever:
    Mascarpone frosting!
    http://justjennrecipes.com/mascarpone-frosting/2010/04/20/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat voor topping wou je maken dan? :) is het op basis van botercreme of eiwitglazuur?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, ze zien er best lekker uit hoor!!!
    Misschien best een topping maken met botercreme, die kan je er makkelijk opspuiten of met een mes mooi opsmeren en gaat niet uitlopen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Tamarah en @Petra: Volgens het recept moesten we bloemsuiker mengen met boter, en dan melk en vanille erbij en kloppen. Maar dat bleef dus erg lopend, in hun boekje zag dat er veel stijver uit. Ik zou graag een topping willen die we kunnen opspuiten, zodat het een toefje wordt (als je snapt wat ik bedoel ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind dat ze er echt heel lekker uitzien. Ik krijg er honger van :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vind ook dat het er best goed uit ziet! :)de niet professionals hebben duidelijk geen bezwaren :p

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ze zien er anders wel lekker uit ^^ Blijven oefenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jammie! Wat toevallig, mijn zusje heeft afgelopen weekend ook cupcakes gebakken =)))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zien er best goed uit voor een eerste try-out, denk niet dat het gemakkelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer van de topping maar ze zien er wel lekker uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik gebruik altijd Monchou in mijn topping, hierdoor blijft ie goed stevig en kun je er een toefje mee spuiten als je dit wilt.
    Recept:
    170 gram monchou,
    170 gram boter
    225 gram poedersuiker.

    Voor het volledige recept verwijs ik je naar mijn site! De link staat in het vakje...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wow, die zien er echt super uit!
    Ik zou er wel eens eentje willen van proeven, haha! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  15. je hebt ook al kant en klaare topping die kan je in verschillende winkels kopen. pipoos (hobbyzaak) en ja online kijken bij kookspullen dan vind je het ook wel. en die moeten heel goed werken dus geen gedoe meer met dat het niet stevig genoeg word

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben oook een supergrote fan van de mascarpone topping!
    Je kan er vele vinden op de website van Martha Stewart ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Normaal is het ongeveer 200g boter, 200g bloemsuiker en 2 eetlepels melk (gewone standaard, kan je nog smaak- kleurstoffen aan toevoegen).
    Maar wat ik meestal doe is de mix voor botercreme gebruiken van funcakes. Daar moet je poedersuiker, water en boter aan toevoegen, en je hebt er echt heel lekkere en van hele goede kwaliteit (overschot mag je zelf invriezen).
    Ik koop die hier in de cupcake-winkel, maar je vind het bij de meeste online-taartenshops, of ja idd bij pipoos denk ik ook dat ze dit gamma hebben.
    Hope this helps ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ziet er heel lekker en cute uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Als je een mooi toefje wil kunnen maken, moet je inderdaad botercrème maken.
    250 gram poedersuiker
    250 gram zachte boter
    1 tot 2 el melk
    (evt:1 theelepel vanille extract)

    Je haalt de boter op voorhand uit de koelkast, zodat hij mooi zacht wordt.
    Dan ga je hem mixen, en de poedersuiker toevoegen. Die kun je best zeven, zodat hij lekker luchtig is, en er geen brokjes meer in zitten.
    Het geheel mooi mixen, klein beetje melk toevoegen.
    Smaakt hij wat teveel naar boter, voeg dan nog wat poedersuiker toe.
    Niet in de koelkast bewaren, dan wordt hij te hard!
    En de cupcakes pas versieren als ze afgekoeld zijn natuurlijk :)
    Je kunt ook kleur of/en smaak toevoegen aan je botercrème!

    Ook lekker, topping op basis van roomkaas!

    Hopelijk ben je hier iets mee ;)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig