30 september 2024

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Evil Eye x Dragon

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked

Met adventskalenders en kerstcollecties aan de horizon, werd in beautyland alvast de race naar het eindejaar ingezet. De jaarlijkse limited editions van Hourglass zijn er zoals steeds als een van de eerste bij!

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked

Ik heb het dan over de Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Palettes: drie versies met elk hun eigen artwork op het deksel en zes van de befaamde Hourglass poeders binnenin. Het Dragon Palette is wat lichter, het Evil Eye Palette is medium en het Lotus Fower Palette is wat dieper. Bovendien kan je op de website van Hourglass lekker mixen en matchen: je kiest dan zelf de inhoud (een van de drie kleurencombinaties) en daarna kies je ook de verpakking (dus de tekening die je zelf het mooiste vindt).

En dat is exáct wat ik gedaan heb! Ik wist dat de kleuren van het Dragon Palette het best geschikt zouden zijn voor mijn teint, maar ik vond de verpakking van het Evil Eye Palette leuker als universeel symbool van bescherming en intuïtie. Bij Hourglass kan je ze kosteloos aanpassen. Het palet wordt verstuurd vanuit de VS, dus ik heb er iets minder dan twee weken op moeten wachten, máár alle kosten zijn inbegrepen in de prijs die je betaalt, dus er zijn géén onverwachte importkosten bij levering. 

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked
Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked

Hourglass is een vegan merk en doneert ook dit jaar 5% van de opbrengst aan het Nonhuman Rights Project, dat ervoor ijvert om burgerrechten voor dieren te vrijwaren. Voor de verpakking vermijden ze plastiek en werd de volledige verpakking vervaardigd uit tin, met een magnetische sluiting en een grote spiegel binnenin. Klein nadeel: het deksel is wat te zwaar om vanzelf te blijven openstaan, dus je kan het niet 'vrijstaand' rechtop zetten om te gebruiken voor je make-up.

Ik moet ze wellicht niet meer voorstellen, maar toch nog een kleine recap: Hourglass Ambient Lighting poeders zijn hemels dankzij de befaamde Photoluminescent Technology, die als geen ander de glow from within tot leven weet te brengen op de huid. De poeders bevatten kleurcorrigerende microndeeltjes die zorgen voor een zeer flatterend lichtspel op de huid, waarbij de huidtextuur (poriën, rimpeltjes) optisch wordt verfijnd, geblurd en bijna geperfectioneerd. Afhankelijk van het type poeder, wordt er een ander type licht weerspiegeld, gaande van maanlicht, zacht ochtendlicht tot kaarslicht. Het klinkt misschien als een fabeltje, maar de finish van de Hourglass poeders is echt wel ongeëvenaard.

In plaats van grote fullsize poeders, krijg je met deze holiday paletjes een selectie voorgeschoteld die apart maar ook complementair een flatterende glow op je gezicht kan toveren. Vorig jaar was er wel wat kritiek op de vele repeats in de paletjes, dus dit jaar heeft Hourglass gezorgd voor een (grotendeels) nieuwe selectie: elk palet bevat vijf nieuwe kleuren en slechts één repeat

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked

Voor het Dragon Palette (waarvan ik de kleuren koos voor mijn custom palette) is er Dream Light (finishing powder en meteen de repeat - koel parelmoer met een zachte lavendelschijn), Peach Fusion (blush - een gemarmerd perzik), Divine Light (finishing powder - transparant met een lichtroze schijn), Mauve Haze (blush - een zacht pruimig paars), Soft Bronze (bronzer - een neutrale bronzer) en Sunlit Strobe Light (strobe lighting powder - bleekroze champagne met veel glans).

Voor de Hourglass collector zijn de limited editions van dit jaar weer een schot in de roos. Zelf heb ik er intussen drie - sommige jaren heb ik overgeslagen want uiteindelijk wil ik vooral ook een behapbare en bruikbare collectie hebben waarbij ik mijn producten ook écht gebruik. Maar de samenstelling van de kleuren en het mooie artwork hebben mij dit jaar toch overhaald - in het bijzonder doordat ik het palet een beetje 'op maat' kon samenstellen. 

Ook voor wie Hourglass nog maar net ontdekt, vind ik deze paletjes altijd een zeer goede (en zeker zo gemakkelijke) keuze: je krijgt best wat product en kan hiermee meteen verschillende poeders en hun werking uitproberen. De gebakken textuur is supervriendelijk voor elke huid!

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked
Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked

Ik heb intussen alle kleuren uit mijn Dragon Palette kunnen testen: de twee finishing poeders geven de huid een extra blurring effect, net alsof je er met een digitaal toverstokje over gaat. Ik denk dat het zeker had volstaan om slechts één finishing poeder in het palet te steken en in plaats van het tweede finishing poeder een derde blush toe te voegen, maar ik heb intussen ook al Divine Light vermengd met Sunlit Strobe Light en dan krijg je een iets subtielere highlight - om maar te zeggen dat er nog opties zijn. Finishing poeders zijn trouwens niet per se setting poeders, maar eerder een laatste stap - denk aan de Guerlain Météorites, die de huid ook een mooi effect geven. De twee blushes zijn erg neutraal en getemperd, waarbij op mijn huid het kleurverschil een beetje wegvalt. Wel blenden de blushes naadloos over naar de bronzer, die inderdaad eerder neutraal is en niet oranje of warm trekt.

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked - 6 x 1,4 g € 92,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Echt zulke fijne producten! Ik heb ook al meerdere palettes, bronzers en blushes van Hourglass. Toch wel mijn favoriete merk voor de wangen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, op vlak van poeder hebben ze echt wel een pioniersrol vervuld met hun Ambient Lighting technologie. Al van verschillende producten pan geraakt en opgemaakt!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig