11 oktober 2024

Clarins Joli Rouge Lipstick

Clarins Joli Rouge Lipstick

Publiciteit: gekregen persproduct van Clarins. Als lipstick jouw ding is, dan maakt Clarins er tegenwoordig een echt feestje van met al hun nieuwe lipproducten. Enkele maanden geleden al kwam ik voorbij deze Clarins Joli Rouge Lipsticks, die je zelfs op maat kan samenstellen.

De Clarins Joli Rouge Lipsticks zijn er in drie verschillende finishes: Shine, Satin of Velvet. Oftewel: glanzend (23 tinten - kleurnummer eindigt met een S), satijn (22 tinten) of mat (13 tinten - kleurnummer eindigt met een V).

Clarins Joli Rouge Lipstick
Clarins Joli Rouge Lipstick

Joli Rouge Shine is - uiteraard - glanzend. Hier krijg je de meeste keuze: er zijn 23 tinten, waarvan de nummers allemaal met een S eindigen - de S van Shine. De textuur smelt op de lippen en geeft meteen een gezonde, volle glans. Het is bijna balsemachtig te noemen, maar blijft een volwaardige lipstick: de kleur blijft intensief en legt effectief een homogeen laagje over de lippen. 

Joli Rouge Satin houdt een beetje het midden tussen glanzend en volledig mat. Met 22 tinten heb je nog steeds een vrij grote keuze. Dit soort formule en textuur heeft vaak mijn voorkeur weg: de lichte, romige textuur brengt gemakkelijk aan en voelt als een tweede huid op de lippen. Je krijgt dus de houdbaarheid, zonder in te boeten op het comfort én je krijgt nog een béétje glans, al is het misschien eerder wat subtiele glow te noemen.

Joli Rouge Velvet tot slot is mat. Met 16 tinten heb je misschien wat minder keuze dan de twee andere finishes, maar nog steeds is het een mooie selectie van licht nude naar wat dieper rood. De matte finish staat altijd garant voor de langste houdbaarheid, maar Clarins doet dat - dankzij de verzorgende ingrediënten - zonder de lippen uit te drogen. 

Clarins Joli Rouge Lipstick

Voor de Velvet lipsticks gaat het om een uniek duo aan plantenextracten: biologische abrikozenolie en het extract van biologische zeekraal geven de lippen een versterkte hydraterende en voedende werking. Voor de Shine en Satin lipsticks biedt de formule zelfs 84% verzorging en voeding dankzij karitéboter, camelia-, zonnebloem- en castorolie, die de lippen tijdens het dragen ook nog eens een herstellende verzorging bieden - alsof je tegelijkertijd een herstellende lipbalsem draagt.

In totaal zijn er dus 51 tinten van Joli Rouge Lipsticks te vinden: in de winkels vind je er 36, maar de volledige selectie staat online op de website van Clarins. Daar kan je de lipstick ook naar eigen gelieven personaliseren: er zijn drie kokers om uit te kiezen (wit, rood of champagne) en dan kan je daar de lipstick naar keuze in steken. Want: hoera, hoera, de Joli Rouge Lipsticks zijn allemaal hervulbaar! Je kan dus de koker altijd hergebruiken voor een nieuw kleurtje, wat een gemak! En zeker ook zo ecologisch - of economisch, naar eigen voorkeur :-)

De lipsticks zien er erg mooi uit: de koker is erg stevig, heeft een bepaald gewicht en voelt gewoon heel kwalitatief aan. Minder fan ben ik van de voorgevormde kromming bovenaan de lipsticks: ik houd er wel van om mijn lipsticks zelf af te slijten en dan past de bestaande curve niet helemaal hoe ik het wil. Maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd, tot ik de lipstick wat vaker gebruik. 

Clarins Joli Rouge Lipstick
Clarins Joli Rouge Lipstick

Op mijn arm zie je twee Shine lipsticks en een Satin lipstick (ik heb dus geen Velvet finish om aan jullie te laten zien): 723S Raspberry (Shine) - 705 Soft Berry (Satin) - 780S Grapefruit (Shine). De kleuren lijken op mijn arm onderling inwisselbaar, maar Raspberry heeft een meer fris roze tintje, terwijl Grapefruit meer oranje en wat dieper neigt en Soft Berry is dan meer een draagbaar nude. De glans van de Shine lipsticks is in elk geval erg mooi en geeft een gezonde look aan mijn make-up, zo getuige Raspberry op mijn lippen. Het staat superfris - ook al neig ik toch nog steeds vaker naar een Satin finish, omdat dit door de dag iets minder aandacht en touch-up nodig heeft. Intussen heb ik 788 Peach Nude (Satin) ook in mijn collectie en staat de net iets rozere nude 787 Camellia Nude (Satin) ook op de wishlist! Voor altijd een lipsticklover, hierzo... :-D

Clarins Joli Rouge Lipstick - 3,5 g € 40,00 (€ 36,00 Club Clarins)
Clarins Joli Rouge Case - € 15,00 (€13,50 Club Clarins)
Clarins Joli Rouge Refill - € 25,00 (€ 22,50 Club Clarins)

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig